در صنایع غذایی ، ایمنی مواد غذایی جنبه مهمی است که باید جدی گرفته شود. نیاز به حفظ بالاترین سطح استانداردهای ایمنی مواد غذایی نیاز بین ذینفعان در صنایع غذایی وجود دارد. به همین دلیل سازمان بین المللی استاندارد سازی (ISO) استاندارد ISO 22000 را توسعه داد. استاندارد ISO 22000 یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است که به سازمانها کمک می‌کند تا از امنیت غذا برای مصارف ایمن اطمینان حاصل نمایند. علاوه بر این ، تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) سیستمی است که برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی استفاده می‌شود.

راهنمای مطالعه

ISO 22000: 2018 چیست؟

ISO 22000 یک استاندارد بین المللی است که الزامات مربوط به سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی (FSMS) را فراهم می‌کند. استاندارد ISO 22000:2018 مبتنی بر سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) است که توسط سازمان‌هایی با اندازه‌های متفاوت در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد. هدف از استاندارد ISO 22000 اطمینان از امنیت غذا در تمام مراحل زنجیره تأمین مواد غذایی است.

HACCP چیست؟

HACCP یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است که مبتنی بر شناسایی و کنترل خطرات است که می‌تواند باعث بیماری ناشی از غذا شود. HACCP یک رویکرد منظم است که شامل شناسایی خطرات، اجرای اقدامات کنترل و نظارت بر اقدامات کنترل برای اطمینان از مؤثر بودن آن‌ها است. HACCP در صنایع غذایی برای اطمینان از بی خطر بودن مواد غذایی برای مصرف استفاده می‌شود.

تفاوت بین ISO 22000 و HACCP چیست؟

تفاوت اصلی بین ISO 22000 و HACCP در این است که ISO 22000 یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است که کل زنجیره تأمین مواد غذایی را پوشش می‌دهد، در حالی که HACCP سیستمی است که برای کنترل خطرات در فرآیند تولید مواد غذایی استفاده می‌شود. ISO 22000 تمام جنبه‌های ایمنی مواد غذایی، از جمله تجزیه و تحلیل خطر، برنامه‌های پیش نیاز، برنامه‌های پیش نیاز عملیاتی، نقاط کنترل بحرانی و سیستم‌های مدیریتی را در بر می‌گیرد. از طرف دیگر HACCP بر تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی تمرکز دارد.

ISO 22000 یک سیستم جامع تر از HACCP است، زیرا تمام جنبه‌های ایمنی مواد غذایی، از جمله کل زنجیره تأمین مواد غذایی را در بر می‌گیرد. ISO 22000 همچنین از HACCP انعطاف پذیرتر است، زیرا می‌توان بدون توجه به اندازه یا مکان آن‌ها ، برای انواع سازمان‌های غذایی استفاده کرد. از طرف دیگر HACCP یک سیستم تجویز شده تر است که مخصوص فرآیند تولید مواد غذایی است.

دوره مبانی سیستم‌های مدیریت ایمنی مواد غذایی در صنایع مرتبط با تولید مواد غذایی مبتنی بر استاندارد ISO 22000:2018 و HACCP

سرفصل‌های دوره مبانی ایزو ۲۲۰۰۰ شامل چه مواردی می‌باشد؟

تجزیه و تحلیل خطر

شناسایی خطرات بیولوژیکی، شیمیایی و جسمی که می‌تواند باعث بیماری ناشی از غذا شود.

برنامه‌های پیش نیاز (PRP)

اجرای شیوه‌های مطلوب در صنایع غذایی مانند بهداشت و کنترل آفات.

برنامه‌های پیش شرط عملیاتی (OPRPS)

اجرای فرآیندهایی که ایمنی مواد غذایی را در مراحل خاص در فرآیند تولید کنترل می‌کنند.

نقاط کنترل بحرانی (CCPS)

اجرای فرآیندهای کنترل ایمنی مواد غذایی در مراحل بحرانی در فرآیند تولید.

سیستم مدیریت

اجرای یک سیستم مدیریتی که اجرای مؤثر سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را تضمین می‌کند.

دوره مبانی ایزو ۲۲۰۰۰ برای چه افرادی و سازمان‌های مناسب است؟

دوره آموزش مبانی ISO 22000: 2018 برای افرادی که در صنایع غذایی فعالیت می‌کنند، از جمله تولید کنندگان مواد غذایی، توزیع کنندگان، خرده فروشان و ارائه دهندگان خدمات غذایی مناسب است. این دوره همچنین برای افرادی که وظیفه اجرای و نگهداری سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را در سازمان‌های خود دارند، مناسب است. همچنین دانشجویان می‌توانند با شرکت در دوره مبانی FSSC 22000 دانش خود را در زمینه ایمنی مواد غذایی افزایش دهند.‌ همچنین با شرکت در دوره سرممیزی ایزو 22000 نحوه هدایت تیم ممیزی و مباحث مرتبط با ممیزی سیستم‌های مدیریت ایمنی مواد غذایی را فرا بگیرید.

مزایای شرکت در دوره مبانی ISO 22000: 2018 چیست؟

تضمین ایمنی مواد غذایی

دوره مبانی ISO 22000: 2018 دانش و مهارت‌های لازم برای اجرای یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را در اختیار افراد قرار می‌دهد که تضمین می‌کند غذا برای مصرف بی خطر باشد.

افزایش کارآیی

این دوره به افراد می‌آموزد که چگونه یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را کارآمد و مؤثر داشته باشند. این می تواند منجر به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها شود.

رعایت الزامات نظارتی

دوره مبانی ISO 22000: 2018 به افراد می آموزد که چگونه یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را که مطابق با الزامات نظارتی است ، پیاده سازی کنند.

افزایش رضایت مشتری

در این دوره به افراد آموزش داده می‌شود که چگونه یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را اجرا کنند که تضمین می‌کند غذا برای مصرف بی‌خطر باشد. این می تواند منجر به بهبود رضایت مشتری شود

نتیجه گیری

در پایان، ایمنی مواد غذایی جنبه مهمی است که باید در صنایع غذایی جدی گرفته شود. استاندارد ISO 22000: 2018 و سیستم HACCP هر دو روش مؤثر برای اطمینان از امنیت غذا برای مصرف هستند. دوره مبانی، تشریح الزامات، ساخت و مستندسازی سیستم‌های مدیریت ایمنی مواد غذایی در صنایع مرتبط با تولید مواد غذایی مبتنی بر استانداردهای ISO 22000:2018 و HACCP برای افرادی که در صنایع غذایی فعالیت می‌کنند و همچنین کسانی که مسئولیت اجرا و نگهداری یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را بر عهده دارند مناسب است. مزایای شرکت در این دوره‌ها شامل افزایش ایمنی مواد غذایی، رعایت الزامات نظارتی، بهبود کارایی و بهبود رضایت مشتری است.

نظرات

متوسط امتیازات

0
بدون امتیاز 0 رای
40,000,000 ریال
0 نقد و بررسی

جزئیات امتیازات

5 ستاره
0
4 ستاره
0
3 ستاره
0
2 ستاره
0
1 ستاره
0

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مبانی ISO 22000:2018 و HACCP (سیستم‌های مدیریت ایمنی مواد غذایی)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *